Ilmalämpöpumput pitkällä takuulla!


Asunnoista energiatehokkaita ilmalämpöpumppujen avulla

Ilmalämpöpumppu lisälämmöntuottajana

Ilmalämpöpumppu säästää energiaa vuosittain n. 3 500–8 000 kWh asunnon koosta riippuen sähkö- ja öljylämmitteisissä taloissa. Kaukolämpökohteissa säästöt ovat hieman pienemmät. Rahallisesti 3 500–8 000 kWh energiansäästö tarkoittaa n. 400–900 euron vuosittaisia säästöjä. Kuinka paljon ilmalämpöpumpun sähkönkulutus sitten on lämmityskautena? Tässä kohtaa on hyvä tarkastella laitteen SCOP-arvoa.

SCOP-arvo kertoo, kuinka paljon ilmalämpöpumppu tuottaa lämpöenergiaa yhdellä kilowatilla sähköenergiaa. SCOP-arvo tarkoittaa ilmalämpöpumpun tuomaa hyötysuhdetta. Esimerkkinä Wilfa Svalbard -ilmalämpöpumpussa SCOP-arvo on 5,3, joka on markkinoiden yksi korkeimpia SCOP-arvoja. Yksi kilowatti sähköenergiaa muuttuu tällöin 5,3 kilowatiksi lämpöenergiaa.

Laskennallisesti ilmalämpöpumppu tuottaa talvella 3 500–8 000 kWh:n säästetyn lämpöenergian n. 6000–1500 kWh:lla sähköenergiaa. Jos lämpötila laskee lähelle –30 °C, niin laadukkaan ilmalämpöpumpun hyötysuhde on yhä n. 2-3. Halvat ilmalämpöpumput lakkaavat usein tuottamasta säästöjä n. –10 °C paikkeilla.

Tarkista siis, että ilmoitettu SCOP-arvo on testattu Pohjoismaisissa olosuhteissa, eikä esimerkiksi Keski-Euroopassa.

Ilmalämpöpumpulla viilentäminen maksaa helteisenä kesäpäivänä asunnosta riippuen vain 0,5–1 €, vaikka ilmalämpöpumppu olisi koko vuorokauden päällä.

Viilennykseen kuluu koko kesän aikana sähköä vain n. 20–40 € edestä. Vaikka  ilmalämpöpumppu on yötä päivää päällä kesä-, heinä- ja elokuun, niin viilennyksen hinta ei silloinkaan ole kuin maksimissaan 100 € koko kesältä. Ilmalämpöpumpun sähkönkulutus on kesän aikana käyttömäärästä riippuen n. 100–400 kWh. Itseasiassa viilentäminen on edullisempaa kuin lämmittäminen.

Useat tekijät vaikuttavat ilmalämpöpumpun optimaaliseen toimintaan. Esimerkiksi se, kuinka suuri asunto on, miten hyvin se on eristetty ja mihin ilmalämpöpumppu sijoitetaan. Sopivan mallin valinnassa apua saat paikalliselta huoltohenkilöltä tai asentajalta.

Meiltä löydät laadukkaat ja energiatehokkaat ilmalämpöpumput, jotka auttavat tekemään asunnostasi entistä energiatehokkaamman. Ilmalämpöpumput ovat erinomainen valinta niin omakotitaloihin kuin yritys- ja teollisuusrakennuksiin, ja asennamme ne ammattitaidolla Satakunnan alueella.


Edustamme myös  Wilfa ilmalämpöpumppuja Satakunnan alueella!

 Wilfa tarjoaa luotettavia ja korkealaatuisia ilmalämpöpumppuja, jotka ovat suunniteltu erityisesti Suomalaiseen ilmastoon. Näiden pumppujen avulla voit säästää energiaa ja tehdä asunnostasi ekologisemman. Kaikissa Wilfan pumpuissa on 7 vuoden täystakuu!

Katso lisää tästä Wilfan ilmalämpöpumpuista:  https://www.wilfa.fi/ilmalampopumput/

 

Haluatko lisätietoa ilmalämpöpumpuista?

Ota yhteyttä meihin ja kysy lisää ilmalämpöpumpuista sekä niiden asennuspalveluista!